torstai 22. syyskuuta 2016

Työstä tutkintoja ja työttömyyskassoista työllisyyskassoja

Kuusamosta kuuluu taas; Askeleessa on uuden kuntaosuustyöllistämisen ja Työhype -hankkeen yhteistyöllä reilun vuoden sisällä työtä löytänyt 166 nuorta ja vanhempaakin. Siinä sivussa ideoidaan uusia ja kehitetään entisiä palveluja.

 

Haaveissa on toteuttaa työelämätutkintoja, joissa työntekijä voisi työtä tehdessään suorittaa näyttöjä, ja aikaisempia opintoja hyväksi lukien osoittaa ammatillista osaamistaan ja suorittaa ammatillisia tutkintoja ilman erillisiä lähiopetuspäiviä.

 

Toinen iso haave on saada satavuotiaaseen Suomeen työllisyyskassoja työttömyyskassojen sijaan. Nämä eri ammattialojen työmarkkinajärjestöjen toteuttamat työllisyystoimistot etsisivät Kuusamon mallia mukaillen työttömille jäsenilleen työpaikkoja ja tukisivat ao. työttömän työllistymistä henkilön omalla, henkilökohtaisella työttömyysturvalla.

Eli juuri samaa, mitä Kuusamossa tehdään nyt – suuremmassa mittakaavassa vain.

 

Aurinko nousee nyt pohjoisessakin, ja sen myötä mielialat kohenevat ja ihmiset aktivoituvat, mikä on huomattavissa työllistämisen sektorillakin. Me haaveilemme isoja, ja myös toteutamme haaveemme – Askel askeleelta…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti