torstai 22. syyskuuta 2016

Kovakorvaisia koulutettavia Kuusamossa - Askel in the BOX!!!


Intovisioiva innovointigurumme Jaana Utti kielsi vuosi sitten Kuusamon kaupungin kovakorvaista työllisyysasioiden hoitajaa laittamasta työyhteisöään laatikoihin. Tämä tuli taas mieleen värkätessäni Askeleen laatikoitten parissa koko aamupäivän – anteeksi vain, Jaana! Laatikot olivat jo hetken unohduksissa - kunnes meiltä pyydettiin eilen uudet päivitetyt laatikot Askeleen esittelyä varten. Nuo laatikot kuulemma kertovat parhaiten Askeleen toiminnasta ja auttavat hahmottamaan koko toimintamme moninaisuutta.

Toivottavasti toimintamme hahmottuu muutakin kautta, onnistuneiden asiakassuhteiden ja eteenpäin autettujen ihmisten kautta. Näkyy ihmisten elämässä. Sosiaali-ihmisemme auttavat asiakkaita oikeisiin palveluihin – taas päästään laatikoihin. Sairaanhoitajamme tarkastelevat terveystilanteita työllistystavoite pilkkeenä silmäkulmassaan. Tästä sai alkunsa syksyn uutuus AIHKI! Sataneljätoista ihmistä on autettu töihin kuntaosuudella! Yli kuusikymmentä työnantajaa on saanut töillensä tekijät…

Askeleen moninaisuus avautuu meille töihin tuleville joka aamu värikkäänä kuin syksyinen lehtimetsä. Autetut asiakkaat hohtavat meille syysaurinkona! Lämmin kiitos kaikille tähän hommaan osallistuneille!!! tv. Askeleen kovakorvainen työllisyysasioiden hoitaja1 kommentti:

  1. Saan olla Kuusamossa Työllisyysasioiden neuvottelukunta Tankin puheenjohtaja. Eilen meillä oli kokous. Olen ollut työllisyysasioiden kanssa tekemisissä moneen, moneen kertaan. Ja mukana myös työvoimanpalvelukeskuksen toiminnassa. Askel on ihan toisenlainen. Sen tekijät ovat ihan toisenlaisia. Eilinen tunnelma oli maaninen. He olivat piirtäneet työllisyydenhoidon laatikoihin. Mutta ne eivät olleet mitään totuttua. Siellä on laatikoissa Suuri järvikalatutkimus. Alla luku 100. Se tarkoittaa sataa asiakasta. Innostuneita he sanoivat. Nostaneet 60000kg kalaa. Siellä on Tulevaisuuskioski. Siellä on Ryskä ja Muuntamo. Siellä on 114 ihmistä, joille on vuoden aikana löytynyt uusi työ. Vapailta markkinoilta. Vain 19 heistä kaupungilla ja yhdistyksissä. Loput yrityksissä. Kovin on outoa menoa. Laatikot. Kyllä. Hienot, joita byrokraatti ymmärtää. Mutta sisällä täysin lokeroimattomia. Ihmisiä, luottamusta, kohtaamista. Ei ole kuule Pirjo mitään väliä, vaikka laitat vähän laatikoihin. Te ette niissä pysy. Ette te, ettekä asiakkaat.

    VastaaPoista