torstai 11. kesäkuuta 2015

Askeleita Askeleessa...


Alkuaskeleet on otettu omalla tuotekehittäjän taipaleella...
 
Tästä muodostuukin mielenkiintoinen matkakokemus.
Ekat lähiopetuspäivät tehosivat toivotusti ja aivot pölähtivät uusille jengoille; uusien kierteiden synnyttäminen aiheutti pientä päänsärkyä, mutta mitä siitä, kunhan lopputulos toimii…
 
Lähiopetuspäivien päätyttyä kolme johtoajatusta kiersi mielessä;
oman tuotekehityssuunnitelman kolme pääkohtaa sai heti alustavan, läpikuultavan muotonsa.
 
Ja koska Kuusamossa – kuten ameriikassa - kaikki on suurta, tavoitetuotteetkaan eivät olleet mitään miniversioita:  

o   Kuusamon kaupunkistrategian 2021 velvoittamana työllisyysstrategian Uusi Työ Kuusamossa kehittäminen ja tuhat uutta työpaikkaa.

o   Asiakaspalvelu Askeleen digimarkkinoinnin aloittaminen ja kehittäminen sekä somen hyödyntäminen viestinnässä ja markkinoinnissa.

o   Ja kolmantena verkostoyhteistyön – nimenomaan yhteistyön – kehittäminen.

Uuden työn ideointi aloitettiin välittömästi perustamalla TANKKI eli työllisyysasioiden neuvottelukunta, johon tuli avoimin mielin yrittäjiä, yhdistystoimijoita, virkamiehiä, puolueaktiiveja ja työllisyydestä kiinnostuneita kuntalaisia. Tankki kokoontuu 4-5 kertaa vuodessa ja ideat toteutetaan välittömästi. Minä sain kunnian toimia koollekutsujana, sihteerinä ja organisoijana. Jaana Utti lupautui puheenjohtajaksi vauhdittamaan ideointia.

Digimarkkinointia avattiin kehittämällä Elisa Appelsiinin kanssa Kuusamon Ideatankki –ideointialusta, jonka kautta kuntalaiset yrittäjät, yhdistykset ja yksityiset henkilöt - voivat esittää uusia työllistämiseen liittyviä ideoitaan ja työmahdollisuuksiaan, ja saamme myös kuntouttavan työtoiminnan paikat näkyville. Ideointialusta toimii SharePoint-systeemillä ja sen käytössä saa opastusta Asiakaspalvelu Askeleesta.

Yhteistyötä eri toimijoiden välillä kehitetään TANKin lisäksi Askeleessa, jossa on vireillä yhdistysten avustaminen palkkatukiasioissa (esitteitä on tehty ja jaettu, ja neuvotteluja käyty), sekä hankeyhteistyö useamman jo toimivan ja tulossa olevan hankkeen kanssa.

Askeleen toimintamuodoista, tapahtumista ja yhteistyökumppaneista kehitetään omat nettisivut, joiden suunnittelu alkoi myös heti. Jokirannan Raili – jolla on taito ja välineet hallussa - tekee esittelyvideoklipit Askeleen yksiköistä ja toimittaa muutenkin kuvia sivuillemme. Sivuille pääsee jatkossa www.kuusamo.fi –sivun kautta.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut omassa pääkopassa - ajatukset tuntuvat virtaavan vapaammin. Tasapainoa valtavan ajatusvirran ja maltillisen toteutuksen välillä vielä haeskelen - ja missä sitä onkin sen parempi haeskella, kuin
LOMALLA!!!
 
 

 Rentouttavaa kesää teille kaikille!                       - Pirjo
                                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti