keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kohti kokemuksellisempaa odottamista


Koulutuksen aikana luennoilla on tullut esille, että kehittämisideoita omaan työpisteeseen miettiessä, kannattaa käydä paikoissa, joissa samantyyppistä toimintaa tapahtuu ja katsoa kuinka he ovat asiat tehneet. Paikan ei tarvitse olla saman alan paikka tai yritys, hyvä idea ja toimintamalli voi löytyä täysin eri alalta, jossa sama asia on ratkaistu aikoja sitten hyvin - pyörää ei kannata keksiä uusiksi, se ei hyödytä ketään!

En alkuun ajatellut ottavani kehittämistyökseni fysioterapiaosaston vastaanottotilan kehittämistä. Ei minulla ollut ideaa siitä millainen se voisi olla, enkä sen kehittämiseen kokenut suuremmin tarvetta. Vierailimme vastikään Porkkapirtillä, jossa pääsimme kierrolle uudistuneisiin tiloihin. Yksi pieni huone oli muuttunut aistihuoneeksi, jossa sillä hetkellä kuului suomalaisten lintujen laulu, siellä oli pehmoinen, hierova nojatuoli, kauniit valot ja verhot, ja mitä kaikkea muuta! Rentouduin välittömästi ja tunsin oloni hyväksi. Tällaisessa paikassa minä mielelläni odottaisin aikaani fysioterapiaan. Viihtyisä, rentouttava ympäristö aloittaa kokemuksen, joka jää mieleen positiivisesti.

Olemme fysioterapiaosastolla nyt tämän kehittämistyön alkutaipaleella. Vanhaa ohjekyltein verhoiltua odotustila on purettu ja uuden rakentaminen aloitettu. Kaukana vielä aistihuoneesta ollaan, mutta visio selkeänä mielessä. Seuraavaksi vaihdamme tilan musiikin johonkin rentouttavaan ja ehkä laitamme välillä kuulumaan rentoutus cd:n. Haaveissa olisi saada tilaan liplattamaan myös pieni vesiputous/suihkulähde.

Siistiminen ilmoitustaululle. Telvisio saa näillä näkymin väistyä soittiminen ja vesiputouksen/suihkulähteen tieltä.

 


Terveyskeskuksen uumenista löytyi odotustilaan retro, sävyihin sopiva sohva. Järjestyksen muutosta. Seinät puhdistettu jo aikaisemmin ennen kuvien ottamista.


Lisäilen kuvia kun työ etenee.

3 kommenttia:

  1. Hyviä mietteitä ja ajatuksia Mirkalta! Luulen, että asialla on paljonkin vaikutusta hoitojen/ohjausten onnistumiselle, kun rauhoittuminen ja rentoutuminen saadaan alkamaan jo odotustilassa.

    VastaaPoista
  2. Pitääpä käydä katsomassamiten haaveet ketterästi toteutuu. Tekemisen meininkiä. Hyvä Mirka.

    VastaaPoista
  3. Pitääpä käydä katsomassamiten haaveet ketterästi toteutuu. Tekemisen meininkiä. Hyvä Mirka.

    VastaaPoista