torstai 28. toukokuuta 2015

Kehittäjän mieli


Kehittäminen on jatkuvaa uuden luomista, vanhan päälle rakentamista ja ajanmukaistamista. Kehittäminen on mielentila, joka pitäisi asentaa päälle heti ensimmäisenä, kun silmänsä aukaisee ja sulkea vasta yön hämärissä. Alitajunta jatkaa kehittämistä, omassa rauhallisessa tahdissa.

Luovuus on meissä kaikissa, mutta luovuutta ja kehittämistä voi opetella. Se on havaintoja, oivalluksia, tahtoa ja uskallusta muuttaa totuttu erilaiseksi. Epäonnistumisia ei ole, on vain erilaisia tuloksia. Jotkut miellyttävät ja jotkut toimivat paremmin kuin toiset. 

Kehittäminen on yksilölaji, jota tehdään yhteisössä. Ajatuksia, oivalluksia ja havaintoja ei kannata pantata, vaan jakaa vapaasti toisten pohdittavaksi. Kaksi totuutta on parempi kuin yksi ja jaettuna idea jalostuu. Kannattaa myös katsoa tuttujen rajojen toiselle puolelle. Naapurissa voi olla sama ongelma, joka on ratkaistu innovatiivisesti. Omista idea, mutta jaa ajatus.

Kehittäminen ei lopu koskaan, eikä kehittämisellä ole ikärajaa. Nuoret voivat murtaa muureja, kun varttuneemmat tekevät pienempiä, mutta usein yhtä tehokkaita parannuksia. Monipuolisuus, suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus ovat kehittämisen perusedellytyksiä.

Kehittäjän mieltä, nähdään syyskuussa.
Kalle Michelsen

 

7 kommenttia:

  1. Loistavat kaksi päivää, kokkina treenasimme ketterää uuden työn kehittämistä. Kiitos Kalle

    VastaaPoista
  2. Hieno opiskelupäivä, uusia näkökulmia kehittämiseen. Tee jotain jos haluat muutosta.

    VastaaPoista
  3. Uusi työ on oivaltamista, joukkoinnsotusta, vanhasta luopumista ja olemassa olevan järkyttämistä. Proaktiivisesti toiminaan, Kallen vinkkien mukaan. Mahtavaa,...

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Eilinen päivä antoi uutta näkökulmaa, kehittäminen pitää aloittaa kaikista pienimmistäkin asioista.Ei tarvitse odottaa,että jossain joku kehittää jotain suurta.

    VastaaPoista