perjantai 7. elokuuta 2015

Tulevaisuus taivaalla

Kesäloma on ihmeellinen juttu! Se selkiyttää ajatuksia ja karsii kaiken epäolennaisen.

Ja kun siihen lisätään vielä tiimivastaavan taikasanat: ”Unohda koko palkkatukityöllistäminen! Puhutaan vain työllistämisestä..” – niin jopa ajatukset karkaavat aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Tuotekehittäjätavoitteeni selkiytyivät, karsiutuivat ja kristallisoituivat – tuotteena numero yksi on edelleen työllistämisstrategia. Nyt painopisteenä on yritysten ja yhdistysten työllistäminen, jota mahdollistetaan tarjoamalla käytännön apua - myös ”byrokratia-apua” – sekä taloudellista tukea, johon rahat otetaan olemassa olevista resursseista.

Kaupungin työllistämisen resurssit valjastetaan tukemaan kaupungin oman työllistämisen ohella yritysten ja yhdistysten työllistämistä – tuhannen uuden työpaikan verran aivan lähivuosina.

Kaupungin mahdollisuudet tuodaan esille blogi-pohjaisella nettisivustolla kaiken kansan katsottaviksi ja löydettäviksi. Palveluita markkinoidaan myös Ervastin aukiolle perustettavassa tulevaisuuskioskissa, joka pyöräytetään pystyyn nyt loppukesästä – itse asiassa ensi viikolla - ja joka jatkaa toimintaa sään salliessa, eli niin kauan kuin taretaan, niin me toimijat kuin asiakkaatkin. Ja keväällä kioski avataan uudelleen.

Kioskissa tarjotaan jokaiselle asiakkaalle tietoa Kuusamosta, Askeleesta ja kaupan päälle työpaikka. Tai jos asiakas ei työtä tarvitse, hän voi nauttia kioskin muista antimista eli lettu- tai vohvelikahveista tai teestä, Pärnäsen tuotteista, kalatutkijoiden savukalasta ja kaikesta muusta, minkä kulloinkin hoksaamme tuoda kioskiin myytäväksi.

Myös jutusteluaikaa on tarjolla vaikka läheisen Kirkkosaaren penkillä järvimaisemaa ihaillen, välillä puita halaillen ja metsäterapiaa ahmien.

Sillalla saapi kalastaa, ja jos osaajia löytyy, voimme keväällä valuttaa koivunmahlaa asiakkaiden iloksi ja terveydeksi. Villiyrttijuustokakku saattaapi olla meidän kahvileipävetonaulamme.

Kioskia pyörittävät Askeleen ihmisten ohella kaupungin työtoimijat, järvikalatutkijat ja työntekijät. Kioskimme rinnalle Ervastin aukiolle – uudelle markkinatorille - oman palvelupisteensä pystyttämään haastetaan yrittäjiä ja yhdistyksiä, jotka kaikki haluavat olla mukana tekemässä Kuusamosta yhä elinvoimaisempaa ja elähdyttävämpää luontopääkaupunkia tuhansine työ- ja vapaa-ajan mahdollisuuksineen.

Pirjo Mustonen
 
PS. 'Tulevaisuus taivaalla' viittaa opiskelutyökaverini Railin facebookpostaukseen, jossa Askelen uusi tulevaisuuskioski roikkuu nosturin nokassa taivaalla...


 

1 kommentti:

  1. Pirjo, en malta odottaa kokemuksianne Tulevaisuuskioskista. Te teette hienoa työtä.

    VastaaPoista