torstai 25. elokuuta 2016

Kuusamo työllisti 100 henkilöä kuntaosuudella


Kuusamon kaupunki päätti vuosi sitten maksaa omaa avustusta työnantajille, jotka työllistävät kaupungin maksuvelvollisuuden piirissä olevia työttömiä. Nyt – vajaa vuosi uuden työn päänavauksesta – Kuusamo on työllistänyt 107 henkilöä kaupungin ja yrittäjien yhteisellä hyvällä panostuksella.
Suurkiitos niille yli kuudellekymmenelle työnantajalle, jotka ovat jo palkanneet oman työntekijänsä, samoin kuin niille yli kahdellekymmenelle, joiden kanssa asia on vireillä.

65 yritystä ja yhdistystä on tarjonnut mahdollisuuden oikeaan palkkatyöhön 107 nuorelle tai pitkäaikaistyöttömälle.  

Se on hieno saavutus, kuten aina kannustava tiimivetäjäni totesi. Minun mielestäni kaikki on vielä pahasti kesken, ja hyvä niin – intoa tarvitaan vielä, koska uusia työttömiä tulee kaupungin maksuvelvollisuuden piiriin 25-37 henkilön kuukausivauhdilla.

Kesän kynnyksellä tuo urakka tuntui vanhasta työjuhdasta jo uuvuttavalta; tuntui, että pitäisi jaksaa niin paljon enemmän. Onneksi Askeleessa on monta jaksavaa ja osaavaa työkaveria, jotka tulivat avuksi. Homma onnistui, kiitos moniammatillisen tiimimme! Koko juttu vaati niin paljon aivojen aukaisua ja uutta ajattelua, mitään ei annettu tai saatu valmiina, kaikki piti synnyttää uudelleen.

Alun perin minulle asetettu tavoite oli 50 henkilön työllistäminen vuodessa – itse muutin sen oikopäätä sadaksi työllistetyksi. Haasteita pitää olla.

Nyt se haaste on takanapäin ja silti iso urakka edessä. Joka kuukausi pitäisi työllistää nuo kolme-neljäkymmentä uutta työtä vailla olevaa.

Uskon, että se onnistuu - miksei onnistuisi, kun kaikki muukin on onnistunut - ja nyt työllistetyt saavat toivomansa pitkän työuran.

Pirjo Mustonen

PS. Meillä kaikki on uutta, myös Askeleen tilat osoitteessa Ulkutie 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti